• Evelyn Verzelen

De zelfzekere ondernemer

Een tijd geleden zei iemand me: "Heel vreemd dat je social media marketing aanbiedt, terwijl je eigen social kanalen zo leeg zijn."


Mijn antwoord: "Ik weet het. Echt schandalig. Ik push mijn klanten zo hard om meer te communiceren via social media en ga er zelf niet mee aan de slag. Maar ik ben de afgelopen drie jaar zodanig bezig geweest dat werken aan mijn eigen bedrijf wat naar de achtergrond verschoven is."


Zeker niet gelogen! De voorbije (bijna) drie jaar zijn extreem hectisch geweest, met ups & downs. Klanten werven, klanten behouden, klanten verliezen, structuur in mijn eigen bedrijf brengen, time management, ... Het in de kijker zetten van mijn eigen bedrijf, was voor mij allesbehalve prioriteit.


Maar ik ben ook niet helemaal eerlijk geweest. De volledige waarheid? Ik ben tijdens mijn eerste drie jaar als ondernemer zeer onzeker geweest. "Ben ik wel goed genoeg?", "Doe ik genoeg voor mijn klanten?", "Zal het mij lukken om mijn bedrijf draaiende te houden?", "Moet ik er überhaupt wel aan denken om te groeien?", ... Alle balletjes in de lucht proberen houden, altijd bereikbaar zijn op elk moment van de dag, de mallemolen in het hoofdje dat nooit stopt, ... ik ben op een bepaald moment letterlijk en figuurlijk terug in mijn schulp gekropen, terwijl ik eigenlijk echt wel een (zeer) extravert persoon ben.


Want boven alles ben ik super graag ondernemer. Ik heb de voorbije drie jaar niks liever gedaan dan wat ik nu dag in, dag uit doe. Dus de opmerking van die persoon (bedankt Wim😉) heeft me wel aan het denken gezet. Ik ben helemaal niet slecht in wat ik doe. Anders zou mijn zaakje toch allang niet meer bestaan? Na heel wat twijfelen, heb ik dus beslist dat het tijd is voor een zelfzekere (daarom niet arrogante) ondernemersversie van mezelf. Tijd om wat meer naar de voorgrond te treden.


Niet dat je mijn koppeke nu godganse dagen zal zien passeren, integendeel. Ik werk het liefst achter de schermen. Maar dat houdt me niet tegen om mijn motto van "marketing buddy" op zoveel mogelijk manieren kenbaar te maken, om tips met jullie te delen. Want dat is wat ik het liefst doe: ondernemers helpen om te groeien, jou helpen om te groeien. "Samen groeien", zoals ik het lieflijk noem. Want dat is het ook: you grow, I grow.


Ben je dus klaar om (samen met mij) te groeien?

Hou deze blog en mijn social zeker in de gaten!

Let's do this.


Photo by Ashkan Forouzani on Unsplash

62 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven